HTML

nova vida

Új élet, új kalandok az óceánon túlról.

Címkék

alkalmazkodas (2) amazonas (1) blog (1) bope (1) brazilia (9) brazilok (5) chat (1) copacabana (1) csalad (1) curitiba (1) ettermek (4) fgv (2) foci (1) funfacts (6) gavea (1) gesztusok (1) graffiti (1) halozatok (1) hataratkelo (1) hetvege (3) indianok (1) joinville (1) kaja (3) karacsony (2) karneval (1) kiallitas (1) korhaz (1) kozlekedes (2) lakas (1) magyarorszag (1) manaus (1) munka (2) nok (1) nyar (1) oltas (1) park (1) party (3) pia (1) piac (1) recept (1) rendorseg (2) reveillon (1) rhcp (1) rio (5) riviera (2) rockinrio (1) rodizio (1) samba (2) santateresa (1) saopaulo (1) sportok (1) suli (2) szilveszter (1) szokasok (2) szunnap (3) szunyog (1) telefon (1) tuntetes (1) videk (1) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • teoinrio: Szia Andi! Szívesen beszélek Rioról, kérdezz csak nyugodtan! :) Én nagyon szeretek itt élni, klassz város és gyönyörű, kedves emberek, mindig jó idő, sok lehetőség. Írj e-mailt, hogy mire vagy kívá... (2012.04.22. 23:09) RIO
  • andiinrio: Szia Teo! Nagyon szeretnék Veled beszélni Rióról, mert júniusban oda készülünk, és a blogodon kívül semmi pozitív infóm nincs róla! Kérlek írj, itt vagy e-mailben! Előre is köszi, és ígérem meghá... (2012.04.22. 21:16) RIO
  • Efendim: Meg akkor a kiérkező násznép egy részét lepasszolhatnád hozzám. :) Mondjuk ettől még ugyanúgy el kellett volna már kezdenem spórolni az akkori repjegyre, bárhol is akarnék duplázni... (2012.01.17. 15:17) FUN FACTS V.
  • Dragonlady (Bp, Hun): kb feleannyit szoktam, mintha mosópor lenne. a fehér ruhának nagyon jót tesz, de persze a színeset se bántja. ecettel együtt tilos!! valami kémiai reakció lesz a vége. (ecettel is lehet fehéríteni.... (2012.01.17. 15:06) FUN FACTS V.
  • teoinrio: @Efendim: azon tuti, meg ha nem is a brazilon, hanem az otthonin! max duplaznal! :) kulonben meg erre meg raerunk! (2012.01.17. 15:04) FUN FACTS V.
  • Utolsó 20

2011.11.22. 12:17 teoinrio

PARKOK

Na most mar tobb parkot vegigjartunk, igy megerett az ido erre a posztra is. Bar eleg nehez leirni, amit egyszeruen latni kell, mert annyira szep/klassz/valoszinutlen/stb. Parkok tekinteteben is nagyon eros Rio, sok a zold az egesz varosban, ettol a levego is jobb, mint altalaban a nagyvarosokban.

Parque do Flamengo

Nevebol mar kiderul, hogy Flamengo keruletben van ez a park, tehat kozel a sulihoz, gyalog 5-10 perc. A park az obol mellett huzodik, jo hosszan, eszak fele. Igy van egy jelentos szakasz, ahol az ut egyik oldalan park, a masikon strand. Bar itt nem szabad a vizbe menni, mert ez egy obol es nem tul tiszta a viz. Allitolag az olimpiara megtisztitjak. De homok van meg sok ember, egymast erik a ropizo, focizo, tollasozo tarsasagok. A park melletti negy savos utat vasarnap mindig lezarjak (ahogy a part menti utat is le szoktak), igy itt is lehet futni, biciklizni, setalni. 

 

Museu da Republica

Eszakra setalva atertunk a Catete nevu keruletbe, ahol talaltunk egy masik parkot (egy joval kisebbet ugyan), ez a volt miniszterelnok, es egyben egyetemunk nevadoja, Getulio Vargas kastelya es udvara. A kastely ma mar muzeum, nagyon szep, egeszen europai stilusu. Meg lehet nezni az agyat, ahol Vargas ’54-ben fejbe lotte magat… Nehany termet atalakitottak, ezekben a brazil tortenelmet kovethetjuk vegig, csomo keppel, regi plakatokkal, ujsagokkal, stb. Ez nekem nagyon erdekes volt, kicsit kozelebb hozott az orszaghoz. Mert olyan sokat nem tudtam a brazilok tortenelmerol, ilyen regi dolgokat meg plane nem lattam sehol korabban.

Jardim Botânico

Azaz botanikus kert. Itt nem csak Braziliaban oshonos novenyeket lehet latni, hanem a vilag minden tajarol mindenfele erdekes novenyeket. Meg lattunk tukant! :)

 

Persze nem ilyen kozelrol... :)

Parque Lage

Mindjart a botanikus kert mellett van. Ide nincs belepo, de ez is el van keritve. Nekem ez meg jobban tetszett, mint a botânico, mert erdo-szerubb. Van kis bastya meg kis patak meg kis barlang. Meg egy kastely a kozepen, de sajnos nem lehetett bemenni, mert egy eskuvore keszultek (valami celebe) De nagyon kiraly az egesz! Tenyleg ugy ereztem magam, mintha erdoben lennek, aztan kozben egy metropolis kozepen… Egyebkent van egy nagy erdo Rioban, Tijuca a neve. Bar nezopont kerdese, mondhatnank ugy is, hogy van egy varos a nagy erdo kozepen, Rio a neve… Mindenesetre Tijuca a vilag legnagyobb erdeje varoson belul. Ez meg visszavan! :) Ebbol a parkbol indulva van kis osveny egeszen a Krisztus-szoborig, es nem is egy nagy tura, azt olvastuk, hogy kb masfel ora alatt fel lehet erni... Challenge accepted! :)

5 komment

Címkék: park rio hetvege


A bejegyzés trackback címe:

https://teoinrio.blog.hu/api/trackback/id/tr53403166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Efendim 2011.11.23. 13:53:44

Ha már a hasonlóságoknál tartunk (mert az valahogy mindig előjön, pont ettől érdekes), a törököknél Isztrambulban is múzeum lett a kastélyból (jó palota, de tk tök mindegy), amiben ki van állítva az az ágy, amelyben Atatürk meghalt - ő mondju nem önkezével vetett véget az életénke, de attól, még miniszterelnök (az első igazi nagy...) és a fekhely ahol a halál érte. Gyanús...

teoinrio 2011.11.23. 13:55:23

@Efendim: Hihetetlen! :D Tenyleg mindig van valami!

Efendim 2011.11.23. 14:01:46

Naggggyon gggggyannús... [itt gyanakvóan felhúzom a bal szemöldököm]

tucano 2011.12.26. 17:53:01

Gratulálok az igényes és szemet gyönyörködtető illusztrációhoz!!!!!!!
süti beállítások módosítása