HTML

nova vida

Új élet, új kalandok az óceánon túlról.

Címkék

alkalmazkodas (2) amazonas (1) blog (1) bope (1) brazilia (9) brazilok (5) chat (1) copacabana (1) csalad (1) curitiba (1) ettermek (4) fgv (2) foci (1) funfacts (6) gavea (1) gesztusok (1) graffiti (1) halozatok (1) hataratkelo (1) hetvege (3) indianok (1) joinville (1) kaja (3) karacsony (2) karneval (1) kiallitas (1) korhaz (1) kozlekedes (2) lakas (1) magyarorszag (1) manaus (1) munka (2) nok (1) nyar (1) oltas (1) park (1) party (3) pia (1) piac (1) recept (1) rendorseg (2) reveillon (1) rhcp (1) rio (5) riviera (2) rockinrio (1) rodizio (1) samba (2) santateresa (1) saopaulo (1) sportok (1) suli (2) szilveszter (1) szokasok (2) szunnap (3) szunyog (1) telefon (1) tuntetes (1) videk (1) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • teoinrio: Szia Andi! Szívesen beszélek Rioról, kérdezz csak nyugodtan! :) Én nagyon szeretek itt élni, klassz város és gyönyörű, kedves emberek, mindig jó idő, sok lehetőség. Írj e-mailt, hogy mire vagy kívá... (2012.04.22. 23:09) RIO
  • andiinrio: Szia Teo! Nagyon szeretnék Veled beszélni Rióról, mert júniusban oda készülünk, és a blogodon kívül semmi pozitív infóm nincs róla! Kérlek írj, itt vagy e-mailben! Előre is köszi, és ígérem meghá... (2012.04.22. 21:16) RIO
  • Efendim: Meg akkor a kiérkező násznép egy részét lepasszolhatnád hozzám. :) Mondjuk ettől még ugyanúgy el kellett volna már kezdenem spórolni az akkori repjegyre, bárhol is akarnék duplázni... (2012.01.17. 15:17) FUN FACTS V.
  • Dragonlady (Bp, Hun): kb feleannyit szoktam, mintha mosópor lenne. a fehér ruhának nagyon jót tesz, de persze a színeset se bántja. ecettel együtt tilos!! valami kémiai reakció lesz a vége. (ecettel is lehet fehéríteni.... (2012.01.17. 15:06) FUN FACTS V.
  • teoinrio: @Efendim: azon tuti, meg ha nem is a brazilon, hanem az otthonin! max duplaznal! :) kulonben meg erre meg raerunk! (2012.01.17. 15:04) FUN FACTS V.
  • Utolsó 20

2012.01.24. 20:46 teoinrio

FUN FACTS VI.

-Az autokat csomoan teleragasztjak mindenfele matricaval, amelyeket alapvetoen 3 kategoriara osztanek: 1. A focival kapcsolatos matricak, 2. Vallassal kapcsolatos matricak (igen, ebbol rengeteg van, ilyenek pl, hogy: Jezus, a mi urunk.), 3. Csaladtagokat abrazolo sematikus figurak, akik a kocsival utaznak. Ezek nagyon aranyosak, es eppen ezert Carlos pl. sosem ragasztana ilyet a meno kocsijara.. :D

art_01536_adesivo-da-familia-imagem2.jpg

Max ilyet: :D

adesivo_sw.jpg

-A brazil chates nevetes hahaha helyett rsrsrsrs. Ez a risos=nevetes(ek) szobol jon. Sokszor hasznaljak meg ezt is a nevetesre: kkkkkkk. :D

-Van a braziloknak egy egeszen furcsa intonacioja, foleg a noknek, de ferfiaktol is hallottam mar, az meg rosszabb. Amikor nagyon magyaraznak, valami elkepesztoen idegesito hangmagassagon beszelnek, amit inkabb sipitasnak hivnek. Olyan, mintha 2 hangszinuk lenne: a normalis, es ez az irracionalisan magas valami...  

-Bar az olaszokat nem verik a mutogatasban es a kulonbozo gesztusok hasznalataban, de a brazilok hadonaszasi tarhaza is meglehetosen szeles. Nehany fontosabb:

 

Thumbs up mutatasa allandoan, ha valami OK. Nagyon-nagyon sokszor hasznaljak.

 

 

 

thumbs-up.jpg

 

Dor de cotovelo szo szerint konyokfajdalmat jelent, ha valami miatt nagyon rossz kedved van (jellemzoen leginkabb feltekenyseg, vagy szerelmi banat), a konyokodre mutatsz, ezzel is utalva arra, hogy eddig valami ilyesmi pozban tamasztottad a pultot, es emiatt faj a konyokod (meg valoszinuleg a fejed is):

 

dor-de-cotovelo.jpg

 

Nem erdekel: felvaltva utogeted egymashoz a kezfejedet, ezzel jelzed, hogy a temat lezartnak tekinted, nem erdekel tobbet, leszarod, stb. (ez a fej! :D)

 

nao me importada.jpg

 

Vai tomar no cu: nem szo szerinti forditasban: baszd meg! Ha valakinek ilyen szepet uzennel, ezt mutasd! De a kozepso ujj felmutatasat is ertik.

 

vai tomar no cu.jpg

 

O que que e??!! Mirol beszelsz?? Ez nagyon olaszos, de hasznaljak sokat itt is:

 

o que que e.jpg

-Koszones helyett legtobbszor a hogyleted felol erdeklodnek, pl. bemutatkozasnal is, erre valaszt nem feltetlen varnak. Szerintem a legtobbet ismetelt mondat lehet a ‘tudo bem?’ Braziliaban! :D Ha egy uzletbe belepsz, tudo bem fogad, ha telefonalsz, ez az elso kerdes, de meg emailben is tudo bem-eznek. 

Szólj hozzá!

Címkék: chat brazilok gesztusok funfacts alkalmazkodas


A bejegyzés trackback címe:

https://teoinrio.blog.hu/api/trackback/id/tr403555670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása