HTML

nova vida

Új élet, új kalandok az óceánon túlról.

Címkék

alkalmazkodas (2) amazonas (1) blog (1) bope (1) brazilia (9) brazilok (5) chat (1) copacabana (1) csalad (1) curitiba (1) ettermek (4) fgv (2) foci (1) funfacts (6) gavea (1) gesztusok (1) graffiti (1) halozatok (1) hataratkelo (1) hetvege (3) indianok (1) joinville (1) kaja (3) karacsony (2) karneval (1) kiallitas (1) korhaz (1) kozlekedes (2) lakas (1) magyarorszag (1) manaus (1) munka (2) nok (1) nyar (1) oltas (1) park (1) party (3) pia (1) piac (1) recept (1) rendorseg (2) reveillon (1) rhcp (1) rio (5) riviera (2) rockinrio (1) rodizio (1) samba (2) santateresa (1) saopaulo (1) sportok (1) suli (2) szilveszter (1) szokasok (2) szunnap (3) szunyog (1) telefon (1) tuntetes (1) videk (1) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • teoinrio: Szia Andi! Szívesen beszélek Rioról, kérdezz csak nyugodtan! :) Én nagyon szeretek itt élni, klassz város és gyönyörű, kedves emberek, mindig jó idő, sok lehetőség. Írj e-mailt, hogy mire vagy kívá... (2012.04.22. 23:09) RIO
  • andiinrio: Szia Teo! Nagyon szeretnék Veled beszélni Rióról, mert júniusban oda készülünk, és a blogodon kívül semmi pozitív infóm nincs róla! Kérlek írj, itt vagy e-mailben! Előre is köszi, és ígérem meghá... (2012.04.22. 21:16) RIO
  • Efendim: Meg akkor a kiérkező násznép egy részét lepasszolhatnád hozzám. :) Mondjuk ettől még ugyanúgy el kellett volna már kezdenem spórolni az akkori repjegyre, bárhol is akarnék duplázni... (2012.01.17. 15:17) FUN FACTS V.
  • Dragonlady (Bp, Hun): kb feleannyit szoktam, mintha mosópor lenne. a fehér ruhának nagyon jót tesz, de persze a színeset se bántja. ecettel együtt tilos!! valami kémiai reakció lesz a vége. (ecettel is lehet fehéríteni.... (2012.01.17. 15:06) FUN FACTS V.
  • teoinrio: @Efendim: azon tuti, meg ha nem is a brazilon, hanem az otthonin! max duplaznal! :) kulonben meg erre meg raerunk! (2012.01.17. 15:04) FUN FACTS V.
  • Utolsó 20

2012.01.03. 16:02 teoinrio

RIO RELOADED

Rio.GIF

 

Az elozo riorol szolo poszt ota bovult a varos terkepe! Na jo, nem a varos lett nagyobb (bar szerintem meg ez is igaz, folyamatosan epitkeznek kifele, olyan reszeken, ami mar annyira messze van mindentol, hogy lehetne egy masik varos is), hanem vannak reszek, amikrol a multkor nem szamoltam be.

 

  • GáveaLeblon melletti kerulet, a hozzank kozel eso resze Baixo (azaz also)-Gávea. Ez kb olyan, mint Milanoban a Colonne, az ivos utca. Altalaban csutortokonkent van itt party, de valojaban nem tudom, hogy miert pont csutortok, akkor sincs semmi extra. Csak egy csomo ember az utcan, van nehany bar, ahol eleg olcso a pia, meg jo brazil szokas szerint mennek korbe az arusok (ahogy ez itt megszokott a parton, barmilyen esemenyen, utcan, kb barhol, ahol van ra kereslet), arulnak jeghideg sort, uditot, masok dohanyarut, megint masok egy uveg roviddel (cachaça, tequila) jarnak korbe, es toluk vehetsz felest. Ami jo Baixo-Gáveaban, hogy igenyes a ,,torzskozonseg”, nem egy Lapa... sok szep embert lattam, ami fura volt az eddigi utcai bulis elmenyeim utan! :D


    01_PHG_bgfla.JPG

    Maskor is ilyen, csak nincs ennyi flamengista! :D


  • Catete-Gloriaezek a Centrohoz kozeli keruletek nekem nagyon tetszenek. Meg nem eszak, kozel van a Parque do Flamengo. Cateten van Getulio Vargas villaja, errol mar irtam. Glorian van egy nagyon szep templom.


  • Santa Teresameg vissza fogok menni fenykepezni, mert amikor ott voltunk, esett az eso. De ez most az abszolut kedvenc! Egy hegyen van (es nem favela!), tisztara portugal stilus, a szuk utcak, a regi, csempes hazak, nagyon aranyos kornyek! Itt lakik a muvesz ertelmiseg: irok, koltok, festok, stb. Az etterem, ahol voltunk, szinten nagyon klassz volt, szep kilatassal. Itt volt utoljara villamos a varosban, de nagyon oreg volt mar, leginkabb turistalatvanyossag volt, mint normalis kozlekedesi eszkoz, ezert nem vontak ki a forgalombol, aztan jol kisiklott, ugyhogy azota nincs vili.


    santateresa3po2.jpg


    Itt lattam az eddigi kedvenc graffitimet is, es a keresese kozben meg egy csodara bukkantam! :) Egyebkent hihetetlen jo graffitik vannak Rioban, egyszer csinalok egy posztot errol is, mert erdemes! Pedig sosem rajongtam a graffitiert, mert sokszor csak elcsufitja a kornyezetet, de itt tobbnyire pont, hogy jot tesz!


    grafffiti Tudo é bonde 2.JPG


    graffiti.jpg

    A felso kep tortenete egyebkent, hogy a 2010-es VB-n a motoron ulo, Flamengo mezes Adriano nem vett reszt, mert Dunga, az akkori edzo nem valogatta be a keretbe. Mar a Flamengoban is szarul jatszott elotte, mert megegette a labat. A hivatalos sztori az volt, hogy a kertjeben ralepett egy lampara. De mindenki tudta, hogy valojaban csak papucsban motorozott. :D


  • Tijucana itt meg bevallom, nem voltam, de a multkor meg sem emlitettem, pedig hatalmas kerulet, es az eszaki resz legelhetobb resze, ez meg biztonsagos, teljesen normalis kornyek. Sok kollegam lakik arra.

2 komment

Címkék: graffiti rio santateresa gavea


A bejegyzés trackback címe:

https://teoinrio.blog.hu/api/trackback/id/tr193516548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Efendim 2012.01.17. 14:37:54

Graffitis posztot mindenképp!!! De jól látom, hogy az utolsó képen az a srác papucsban gördeszkázik? Elképesztő.

teoinrio 2012.01.17. 14:49:00

igen, itt mindenki havaianasban tolja, es mindenhol, de tenyleg mindenhol (supermarket, benzinkut, pekseg, utca, tabakos, ujsagos, stb) lehet kapni. :) ha a munkahelyen nem lenne minimalis business look, szerintem dolgozni is abban jonnenek! :D
süti beállítások módosítása