HTML

nova vida

Új élet, új kalandok az óceánon túlról.

Címkék

alkalmazkodas (2) amazonas (1) blog (1) bope (1) brazilia (9) brazilok (5) chat (1) copacabana (1) csalad (1) curitiba (1) ettermek (4) fgv (2) foci (1) funfacts (6) gavea (1) gesztusok (1) graffiti (1) halozatok (1) hataratkelo (1) hetvege (3) indianok (1) joinville (1) kaja (3) karacsony (2) karneval (1) kiallitas (1) korhaz (1) kozlekedes (2) lakas (1) magyarorszag (1) manaus (1) munka (2) nok (1) nyar (1) oltas (1) park (1) party (3) pia (1) piac (1) recept (1) rendorseg (2) reveillon (1) rhcp (1) rio (5) riviera (2) rockinrio (1) rodizio (1) samba (2) santateresa (1) saopaulo (1) sportok (1) suli (2) szilveszter (1) szokasok (2) szunnap (3) szunyog (1) telefon (1) tuntetes (1) videk (1) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • teoinrio: Szia Andi! Szívesen beszélek Rioról, kérdezz csak nyugodtan! :) Én nagyon szeretek itt élni, klassz város és gyönyörű, kedves emberek, mindig jó idő, sok lehetőség. Írj e-mailt, hogy mire vagy kívá... (2012.04.22. 23:09) RIO
  • andiinrio: Szia Teo! Nagyon szeretnék Veled beszélni Rióról, mert júniusban oda készülünk, és a blogodon kívül semmi pozitív infóm nincs róla! Kérlek írj, itt vagy e-mailben! Előre is köszi, és ígérem meghá... (2012.04.22. 21:16) RIO
  • Efendim: Meg akkor a kiérkező násznép egy részét lepasszolhatnád hozzám. :) Mondjuk ettől még ugyanúgy el kellett volna már kezdenem spórolni az akkori repjegyre, bárhol is akarnék duplázni... (2012.01.17. 15:17) FUN FACTS V.
  • Dragonlady (Bp, Hun): kb feleannyit szoktam, mintha mosópor lenne. a fehér ruhának nagyon jót tesz, de persze a színeset se bántja. ecettel együtt tilos!! valami kémiai reakció lesz a vége. (ecettel is lehet fehéríteni.... (2012.01.17. 15:06) FUN FACTS V.
  • teoinrio: @Efendim: azon tuti, meg ha nem is a brazilon, hanem az otthonin! max duplaznal! :) kulonben meg erre meg raerunk! (2012.01.17. 15:04) FUN FACTS V.
  • Utolsó 20

2011.11.01. 18:36 teoinrio

FUN FACTS III.

 

-A brazilok elegge szeretnek koltekezni (mar aki megteheti. Bar a reszletfizetesi opcio miatt – ld. lejjebb – nem csak ok...).

 

-Az ettermek szinte mindig tele vannak, sokszor varni kell, hogy legyen asztalod. Neha ez a varakozasi ido meghaladja az ember turelmi szintjet, mint a multkor a Backpacknel: kaptunk egy ilyen csipogos izet, hogy majd szolnak, ha mi kovetkezunk, de maradjunk a szinten. Tobb, mint fel ora varakozas utan visszamentunk, hogy wtf, hat meg 9-en vannak elottunk… hat akkor szevasztok!

 

-Szinte barmit, barmilyen ertekben lehet reszletfizetessel venni. Mindenhol kiirjak, hogy 2, 3, 10, stb reszletre, a rendes ar ala/melle. De neha ilyen 1000 Ft erteku dolgokat is 10 reszletben... Ez is az elso ponthoz vezet vissza: a koltekezeshez. Reszletre cipot, tv-t, tepsit... Aztan nem gyozik kovetni a tartozasaikat...

 

-Borravalot nem szokas adni az ettermekben, vagy benne van az arban alapbol, vagy nem fogadjak el. Viszont jattolni szokas ilyen-olyan kisebb extra szolgaltatasert.

 

-Egyebkent ez a kiszolgalosdi nagyon megy itt. Pl.: minden hazban van portas, altalaban tobb is, mert nem csak a bejaratokat figyelik, de egyben ok a karbantartok is a hazban, felhozzak a postat, lemossak a kocsidat, segitenek cipekedni, ha latjak, hogy sok cuccod van. A multkor veletlenul kiejtettem az ablakon egy abroszt, ami pont egy fara esett... leszaladtam, lattam, hogy eselytelen vagyok, mert nagyon magasan van. Pont jott az egyik karbantarto srac, elsirtam neki a gondomat, mondta, hogy oke, menjek fel, majd hozza. Es tenyleg hozta kb 10 perc mulva. Nagyon kivancsi vagyok, hogy szedte le, tenyleg magas volt a fa, a csavo meg kb egy fejjel alacsonyabb, mint en... A boltokban mindig van 1 plusz ember minden kasszanal, aki segit bepakolni. Az irodaban szinte egesz nap jar 1-2 takarito.

 

-Az eszaki-deli felteke kulonbsegeibol adodoan mar osszeszedtunk par dolgot (evszakok, ellenkezo iranyban folyik le a viz a csapban, a hold maskepp all, csillagkepek masok, ellentetes iranyba allitjuk az orat osszel es tavasszal – igy mar csak 3 ora az elteres). Egyik nap a botanikus kert mellett haladva uj felfedezest tettem: a fakon a moha a deli oldalon no, nem az eszakin, mint otthon!     

 

-Orchidea no a fak torzsen. Nagyon jol nez ki!

 

-Rioban az osszes allami iskolaban (altalanos+kozep) ugyanaz az egyenruha. A privat sulikban is van, de az iskolankent eltero.

 

-Mindenhol van kirakva alkoholos keztisztito. Allitolag valamelyik allatinfluenzas hulyeseg ota, itt is gondolom meghalt 3 ember, persze sosem bizonyitjak be, hogy abban, de azt mondjak, hogy igen, abban, es ettol osszeszartak magukat, es a Mekitol kezdve az egyetemen at a liftekig mindenhova kiraktak nyomos-zseles fertotlenitoket. 

3 komment

Címkék: suli brazilia brazilok ettermek funfacts


A bejegyzés trackback címe:

https://teoinrio.blog.hu/api/trackback/id/tr543332232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HHugo 2011.11.10. 16:28:33

Ma is tanultam valamit, eddig sose figyeltem a mohát, hogy hol van :)

tucano 2011.12.26. 17:55:16

A fertőző agyhártyagyulladás miatt sajnos, kezd egyre komolyabb mértéket ölteni, főleg Bahiában, nem árt oltatni:(

teoinrio 2011.12.27. 15:27:23

En most megyek sargalaz elleni oltasert. Gondolod, hogy kellene fertozo agyhartyagyulladas elleni oltast is kernem? Manausba megyek jovo hetvegen. (aminek egyebkent nagyon orulok!! :))
süti beállítások módosítása