HTML

nova vida

Új élet, új kalandok az óceánon túlról.

Címkék

alkalmazkodas (2) amazonas (1) blog (1) bope (1) brazilia (9) brazilok (5) chat (1) copacabana (1) csalad (1) curitiba (1) ettermek (4) fgv (2) foci (1) funfacts (6) gavea (1) gesztusok (1) graffiti (1) halozatok (1) hataratkelo (1) hetvege (3) indianok (1) joinville (1) kaja (3) karacsony (2) karneval (1) kiallitas (1) korhaz (1) kozlekedes (2) lakas (1) magyarorszag (1) manaus (1) munka (2) nok (1) nyar (1) oltas (1) park (1) party (3) pia (1) piac (1) recept (1) rendorseg (2) reveillon (1) rhcp (1) rio (5) riviera (2) rockinrio (1) rodizio (1) samba (2) santateresa (1) saopaulo (1) sportok (1) suli (2) szilveszter (1) szokasok (2) szunnap (3) szunyog (1) telefon (1) tuntetes (1) videk (1) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • teoinrio: Szia Andi! Szívesen beszélek Rioról, kérdezz csak nyugodtan! :) Én nagyon szeretek itt élni, klassz város és gyönyörű, kedves emberek, mindig jó idő, sok lehetőség. Írj e-mailt, hogy mire vagy kívá... (2012.04.22. 23:09) RIO
  • andiinrio: Szia Teo! Nagyon szeretnék Veled beszélni Rióról, mert júniusban oda készülünk, és a blogodon kívül semmi pozitív infóm nincs róla! Kérlek írj, itt vagy e-mailben! Előre is köszi, és ígérem meghá... (2012.04.22. 21:16) RIO
  • Efendim: Meg akkor a kiérkező násznép egy részét lepasszolhatnád hozzám. :) Mondjuk ettől még ugyanúgy el kellett volna már kezdenem spórolni az akkori repjegyre, bárhol is akarnék duplázni... (2012.01.17. 15:17) FUN FACTS V.
  • Dragonlady (Bp, Hun): kb feleannyit szoktam, mintha mosópor lenne. a fehér ruhának nagyon jót tesz, de persze a színeset se bántja. ecettel együtt tilos!! valami kémiai reakció lesz a vége. (ecettel is lehet fehéríteni.... (2012.01.17. 15:06) FUN FACTS V.
  • teoinrio: @Efendim: azon tuti, meg ha nem is a brazilon, hanem az otthonin! max duplaznal! :) kulonben meg erre meg raerunk! (2012.01.17. 15:04) FUN FACTS V.
  • Utolsó 20

2011.10.13. 17:04 teoinrio

GYEREKNAP

 

Tegnap (oktober 12.) munkaszuneti nap volt, Nossa Senhora de Aparecida, Brazilia vedoszentjenek unnepe. De mindenki csak gyereknapkent emlegeti, mivel ezt a napot neveztek ki annak. Egyebkent viszonylag sok az unnepnap, vannak, amik  allamonkent valtoznak. Rioban 13 munkaszuneti nap van hivatalosan, de ebben meg nincs benne a karneval, ahol meg 2 napot adnak elvileg.

Szoval az extra pentek es Carlos szulinapja oromere kedden elmentunk partizni. Carlos ugy vezette fel a helyet (Mariuzinn), hogy olyan, mint Milanoban az Alcatraz, amit csak azert nem hagytam ott ketto perc utan, mert kurvamessze volt, es nem akartam egyedul hazamenni az ejszakai villamossal, ahol meg kesobb is, mikor vegul azzal mentunk haza paraztam 5 fiu tarsasagaban... tragya egy hely volt gusztustalan emberekkel, undorito elvezhetetlen zenevel, leszamitva a szobanknal alig nagyobb rock-termet, ami meg budos volt, mint allat.

Na szoval, igy inditottunk, de azert en lelkes voltam, hogy vegre hetkoznap is tortenik valami, mivel hogy ,,this is not Ibiza”, de meg csak nem is akarmelyik magyar varos, itt az emberek nem jarnak el hetkoznap… Nem baj ez, csak szokatlan volt eleinte az otthon utan… A hely szerencsere sokkal jobb volt, mint az Alcatraz, mar csak azert is, mert kozel van (Copa). A zene is jo volt, az also szinten brazil zene ment, eleinte csak funk, aztan volt rock is, es ismertem par szamot!! :D Font meg Morrison’s-szeru partizene ment. A beugro, mint azt mar mondtam, altalaban nem keves, bar lanynak lenni itt is megeri, igy csak 10 volt pia nelkul, piaval 30 lett volna (nem ihattam az antibiotikum miatt), fiuknak 50, amit leihatsz bent (a Real meg mindig, a valsag ellenere is 120HUF). Adnak egy kartyat, arra huzzak ra, amit iszol, es a vegen fizetsz. Ott meg talalkoztunk Carlos nehany spanjaval. Meg alapbol jott velunk Ricardo, akinek a beceneve RickyLove, allitolag o adta maganak… ettol eltekintve jofej srac. A nev jelentesere is feny derult az ejszaka soran. Meg korabban, mikor otthon voltunk megkert, hogy legyek a wing-girlje, es segitsem a csajozasban. Persze boldogan vallaltam a feladatot, mert egyreszt ugy vezette fel a dolgot, mint egy szegyenlos kisfiu, aki csokit ker, masreszt, mintegy 2 ora ismeretseg utan ez valamilyen szinten megtisztelo, harmadreszt, hianyzott mar ez a szerep, a kupidoskodas meg a tanacsadas meg a pletykalkodas… :D (aztan azota Marcelo parkapcsolati tanacsadoja is vagyok :)). Szoval mintegy 10 perc tancolgatas utan RickyLove el is kapott valami kozepesen csunya, de annal ribancosabb leanyt, akit aztan neheny perc smarolas utan ott is hagyott, merthogy ugy csokol, mint egy hal… Mindenesetre nagy gondot nem okozott neki a csajozas, ezutan sem adta fel, sot, boldog-boldogtalanra ranyomult, es Carlos szerint most meg szegyenlos volt ahhoz kepest, amit egy sima iskolai szunetben muvel… :D A felhozatal nagyon vegyes volt a fiuk es a lanyok koreben is. A lanyok tulnyomo tobbsege iszonyat kurvas volt, nulla onkritikaval. A fiuk azt mondtak, ezek tipikusan azok a lanyok, akik azert jonnel ide segget razni, hogy valami gazdagabb csavot felszedjenek. A sracok meg persze 8 sor 12 feles utan mar csak Shakirakat latnak a tancteren.

Az unnepnapon Carlos es Cezar gyereknaphoz meltoan vegig videojatekoztak a napot. :) Este elmentunk setalni, majd megneztuk a meccset egy kocsmaban (mint mar mondtam, szerda es vasarnap foci!). Kiraly volt ezuttal a kiabalo tomeg lenni a golnal! :) (a fiuk nem csak a golnal, sajnos nem ment tul jol a jatek, ujabb dontetlen, ami szinte lehetetlenne tette a kupagyozelmet… :( )

Ma meg ugy erzem, mintha megint hetfo lenne… Ugyhogy el kell vetnem az otletemet, miszerint szombat helyett lehetne inkabb a szerda szunnap. Jo otletnek tunt, de nem akarok 2 hetfot, meg akkor se, ha 2 pentek van!

 

1 komment

Címkék: party szunnap


A bejegyzés trackback címe:

https://teoinrio.blog.hu/api/trackback/id/tr413300808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Efendim 2011.10.13. 17:31:06

Az eddigi legviccesebb. Mégmégmég!!! :)
süti beállítások módosítása