HTML

nova vida

Új élet, új kalandok az óceánon túlról.

Címkék

alkalmazkodas (2) amazonas (1) blog (1) bope (1) brazilia (9) brazilok (5) chat (1) copacabana (1) csalad (1) curitiba (1) ettermek (4) fgv (2) foci (1) funfacts (6) gavea (1) gesztusok (1) graffiti (1) halozatok (1) hataratkelo (1) hetvege (3) indianok (1) joinville (1) kaja (3) karacsony (2) karneval (1) kiallitas (1) korhaz (1) kozlekedes (2) lakas (1) magyarorszag (1) manaus (1) munka (2) nok (1) nyar (1) oltas (1) park (1) party (3) pia (1) piac (1) recept (1) rendorseg (2) reveillon (1) rhcp (1) rio (5) riviera (2) rockinrio (1) rodizio (1) samba (2) santateresa (1) saopaulo (1) sportok (1) suli (2) szilveszter (1) szokasok (2) szunnap (3) szunyog (1) telefon (1) tuntetes (1) videk (1) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • teoinrio: Szia Andi! Szívesen beszélek Rioról, kérdezz csak nyugodtan! :) Én nagyon szeretek itt élni, klassz város és gyönyörű, kedves emberek, mindig jó idő, sok lehetőség. Írj e-mailt, hogy mire vagy kívá... (2012.04.22. 23:09) RIO
  • andiinrio: Szia Teo! Nagyon szeretnék Veled beszélni Rióról, mert júniusban oda készülünk, és a blogodon kívül semmi pozitív infóm nincs róla! Kérlek írj, itt vagy e-mailben! Előre is köszi, és ígérem meghá... (2012.04.22. 21:16) RIO
  • Efendim: Meg akkor a kiérkező násznép egy részét lepasszolhatnád hozzám. :) Mondjuk ettől még ugyanúgy el kellett volna már kezdenem spórolni az akkori repjegyre, bárhol is akarnék duplázni... (2012.01.17. 15:17) FUN FACTS V.
  • Dragonlady (Bp, Hun): kb feleannyit szoktam, mintha mosópor lenne. a fehér ruhának nagyon jót tesz, de persze a színeset se bántja. ecettel együtt tilos!! valami kémiai reakció lesz a vége. (ecettel is lehet fehéríteni.... (2012.01.17. 15:06) FUN FACTS V.
  • teoinrio: @Efendim: azon tuti, meg ha nem is a brazilon, hanem az otthonin! max duplaznal! :) kulonben meg erre meg raerunk! (2012.01.17. 15:04) FUN FACTS V.
  • Utolsó 20

2011.10.05. 21:11 teoinrio

ESPORTES

A tengerparton futasrol mindig azt gondoltam, amikor lattam valami filmben, hogy hat persze, ugy konnyu! Ugy en is futnek, persze, homokban meg minden. Aztan valahogy nekikezdeni itt is ugyanolyan nehez. Beszeltuk, hogy el kene menni futni, valamivel kompenzalni kene azt a sok-sok finom kajat, amit minden nap magunkba tomunk.. de aztan mindig volt valami kifogas: rossz az ido, tul jo az ido, hetkoznap mar keso van hozza, a hetvege tul rovid, lustak vagyunk, mast csinalunk, stb stb stb. Mindenki meg rakja hozza a sajat kifogasait. Biztos van par. Mindig van.

Na de penteken nagyban elhataroztuk magunkat, es tenyleg lementunk a partra futni. Es ooolyan jol esett! Bar nem a homokban futottam, mert furcsamod senki nem fut ott, de az erzes igy is megvolt! :) Hazafele setaltunk, mar boven sotet volt, nezegettuk a hazakat a part menten. Szinte az osszes ures, sehol nem egett a lampa! Ezek Rio talan legdragabb ingatlanjai, igy itt tenyleg csak a milliardosoknak van lakasa. Akik meg altalaban nem itt laknak az ev minimum 350 napjaban. Pl. Ronaldonak is van itt egy egesz szintes lakaskaja… De ettol fuggetlenul nem lehangolo a latvany egyaltalan, plane ahol be lehet latni kicsit a lakasba… woow!!

Szombaton reggel megjott Joanna es ket baratnoje, meg egy haverja. Lementunk veluk a strandra, meg aztan kajalni. A srac jofej volt, meg az egyik csaj, a masik kicsit picsanak tunt, + folyamatosan dohanyzott, amit leszokasom 3. heteben meg eleg nehezen viselek, ugyhogy aztan nem is igazan kerestem vele a kozos hangot (ami nyilvanvaloan a cigaretta lett volna korabban, ami lehet, hogy percekre legjobb baratnokke kovacsolt volna bennunket, de ezek az idok elmultak. Most mar nem kell a cigi miatt beszelgetnem emberekkel, akikkel nem akarok. Juhhuu! :P)

Este atjott Rodrigo es a baratnoje, Ingrid, meg Marcelo. A fiuk Carlos csoporttarsai, baratai. Ingrid pedig egy tunderi csaj. Pokereztunk, meg UFC-t (gyk.: ultimate fighting championship) neztunk, bar most nem volt brazil vonatkozasa (3 hete Rioban rendeztek meg az UFC-t, brazilok a vilag ellen (ezt most talaltam ki, de lehet, hogy tenyleg valami ilyen cime volt, es brazilok harcoltak mindenfele arccal, meg az egyik dromedar allat megvedte a cimet).

Vasarnap is strandolni akartunk, de nem volt tul jo ido, ugyhogy elmentunk vegre a tohoz, ami itt van egy kopesre, es minden nap elmegyek mellette ketszer, de valahogy meg sosem szemleltem meg kozelebbrol (sokaig ilyen volt a Feneketlen to – vagy este lattam, amikor tulajdonkeppen nem lattam belole semmit, vagy csak buszrol/villamosrol. Szerintem olyan masfel ev elteltevel voltam ott eloszor). Szoval, felvaltva bicikliztunk/futottunk. Bar nem igazan tudnam konkretan mihez hasonlitani a tavat, nosztalgikus erzeseket keltett bennem. Az oreg csonakokkal a parton, a hattyus vizibiciklikkel, a vattacukor arusokkal...  

Kedd mindig Domino’s!! :) Ez egy pizzeria lanc, es keddenkent 1-et fizet – 2-t kap akcio van. A hagyomany szerint (ami eddigi hetekben valamiert mindig megborult, igy en most voltam eloszor ott) Marcelo lakasaba rendeljuk a kajat, amirol ejtenek nehany szot. Abban a 30 emeletes hazban van a lakas, ahol Carlosnak volt alberlete meg az elso evben, a 29.-en. Marceloeke pedig a 30.-on levo ,,kis” 2 szintes penthouse. A teraszon medencevel, es olyan kilatassal, ami meg a medence feletti oromomet is elfeledtette. Es meg dobszerkoja is van! :) Aztan lefele Carlos megmutatta a regi lakasanak ajtajat. Gondoltam, tok jo lenne megnezni. Mar epp kopogtam volna, mikor egy elegge szetcsuszott feju csavo kinyitja az ajtot. Hat nyilvan akkor mar bekeretoztem! :D Persze csak az eloterbe, azert annyira nem akartam paraszt lenni, hogy meg a szobajaba is bemegyek. Jo kis lakas, meg szep a kilatas, meg ugy 3 percre van a sulitol… de Leblon kiralyabb, a lakas is sokkal jobb es ott meg a beach van 3 percre. Szoval nem cserelnek! :) De szerencsere Carlos sem sirja vissza, csak maximum a kozlekedes miatt.

Megkaptam az elso brazil fizetesem!!! :D Igaz, meg vizumom nincs… de amilyen gyorsan mennek itt a dolgok, mar csak hetek kerdese... :P 

1 komment

Címkék: sportok


A bejegyzés trackback címe:

https://teoinrio.blog.hu/api/trackback/id/tr23281130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Efendim 2011.10.13. 15:11:32

Nem futni mindig van kifogás, de ha az ember ráveszi magát, utána mindig rájön, milyen jó is az. Mondjuk a homokban futni biztos iszonyat fárasztó lehet. Nekem perpill egyébként a futás az egyetlen dolog, ami kikapcsolja az agyam teljesen, így egyre gyakrabban járok. Kell.
süti beállítások módosítása