HTML

nova vida

Új élet, új kalandok az óceánon túlról.

Címkék

alkalmazkodas (2) amazonas (1) blog (1) bope (1) brazilia (9) brazilok (5) chat (1) copacabana (1) csalad (1) curitiba (1) ettermek (4) fgv (2) foci (1) funfacts (6) gavea (1) gesztusok (1) graffiti (1) halozatok (1) hataratkelo (1) hetvege (3) indianok (1) joinville (1) kaja (3) karacsony (2) karneval (1) kiallitas (1) korhaz (1) kozlekedes (2) lakas (1) magyarorszag (1) manaus (1) munka (2) nok (1) nyar (1) oltas (1) park (1) party (3) pia (1) piac (1) recept (1) rendorseg (2) reveillon (1) rhcp (1) rio (5) riviera (2) rockinrio (1) rodizio (1) samba (2) santateresa (1) saopaulo (1) sportok (1) suli (2) szilveszter (1) szokasok (2) szunnap (3) szunyog (1) telefon (1) tuntetes (1) videk (1) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • teoinrio: Szia Andi! Szívesen beszélek Rioról, kérdezz csak nyugodtan! :) Én nagyon szeretek itt élni, klassz város és gyönyörű, kedves emberek, mindig jó idő, sok lehetőség. Írj e-mailt, hogy mire vagy kívá... (2012.04.22. 23:09) RIO
  • andiinrio: Szia Teo! Nagyon szeretnék Veled beszélni Rióról, mert júniusban oda készülünk, és a blogodon kívül semmi pozitív infóm nincs róla! Kérlek írj, itt vagy e-mailben! Előre is köszi, és ígérem meghá... (2012.04.22. 21:16) RIO
  • Efendim: Meg akkor a kiérkező násznép egy részét lepasszolhatnád hozzám. :) Mondjuk ettől még ugyanúgy el kellett volna már kezdenem spórolni az akkori repjegyre, bárhol is akarnék duplázni... (2012.01.17. 15:17) FUN FACTS V.
  • Dragonlady (Bp, Hun): kb feleannyit szoktam, mintha mosópor lenne. a fehér ruhának nagyon jót tesz, de persze a színeset se bántja. ecettel együtt tilos!! valami kémiai reakció lesz a vége. (ecettel is lehet fehéríteni.... (2012.01.17. 15:06) FUN FACTS V.
  • teoinrio: @Efendim: azon tuti, meg ha nem is a brazilon, hanem az otthonin! max duplaznal! :) kulonben meg erre meg raerunk! (2012.01.17. 15:04) FUN FACTS V.
  • Utolsó 20

2011.09.21. 20:58 teoinrio

SÃO PAULO

Bar sosem jartam meg New Yorkban, de a sorozatokban latottak alapjan nagyon hasonlonak kepzelem, mint Sao Paulot. Es braziloktol is hallottam mar ezt a hasonlitgatast. (portugalul egyebkent igy irjak: Nova Iorque. Lol! :D)

Eloszor is, SP oriasi nagy. Kb. 20millio lakosa van, az utakon tobb, mint 7millio jarmu kozlekedik, es ez a vilag 10. leggazdagabb varosa. Rengeteg magas epulet van, ezzel asszem 3.-ak a vilagon. Itt talalhato Latin-Amerika elso felhokarcoloja is. Vannak viszont olyan reszei, ami teljesen kisvarosias (es nem kulso keruletekben): csaladi hazak, kis cuki utcak, parkok. Van olasz negyed, meg portugal negyed, gondolom van kinai is, de azt nem lattam.

Bar eddig mindig hetvegen voltam ott, estenkent zsufolasig tele vannak az utcak emberrel. Sorok a klubok elott, sokszor az ettermek elott is. Es mindenfele embert latni: a puccos picsaktol kezdve a szakadt punkokon es kurvakon keresztul az emosokig, mindenki nyomul. Ez csak azert fura, mert Rioban pl. nincsenek emosok (valoszinuleg nem birnak elviselni a jo idot :P) meg barmilyen alternativabb arcot is ritkan latni. SP ebbol a szempontbol szinesebb.

Mivel Sao Paulonak nincs tengerpartja, sokaknak van nyaraloja a kozeli eso nyaralovarosokban. Carloseknak is van Bertiogaban, ami kb 1 oranyira van SP-tol. Gyonyoru onnan a kilatas, meg az egesz varos nagyon szep. Sok emeletes haz van, de vannak csaladi hazak is, de olyanok, hogy aaaaahhh! Tettunk egy kort kocsival, nem gyoztem fenykepezni a kiralyabbnal kiralyabb hazakat. De az emeletes hazak sem rosszak, altalaban mindegyikhez tartozik medence, teniszpalya, konditerem, stb. Ez egyebkent Rio es SP bizonyos lakohazaira is igaz, legalabbis SP-ban voltunk egy lakasban, ahol a hazhoz volt medence, kis focipalya gyerekeknek, meg jatszoter is. Elkepzeltem, mennyire kiraly lett volna, ha a Cholnoky-n, vagy a Nagy Lajoson a lakotelepen a panelek mellett lett volna egy medence… A lakas, ahova mentunk egyebkent egy hazaspare, ahol a ferj festomuvesz (Alejandro :D), es Kubabol szokott Braziliaba jopar evvel ezelott. Jol tudott angolul, ugyhogy tudtam vele beszelgetni, nagyon szimpatikus volt o is meg a feleseg is. Es iszonyat kiraly kepei vannak!

Sao Paulo 2 parkjaban is voltam, es nagyon tetszettek! Az elso Central Park koppincs (Carlos szerint forditva: errol masoltak a New York-it. :P), a 2., amiben voltam meg olyan volt, mintha esoerdoben setalnank (mindez SP belvarosaban, a Paulista Avenue (SP leghiresebb utja) mellett… nice). 

 

Szólj hozzá!

Címkék: riviera saopaulo


A bejegyzés trackback címe:

https://teoinrio.blog.hu/api/trackback/id/tr103244402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása